taotepaard.nl

Tao te paard

   Sep 27

En dan is het al weer September 2017

Banita is in het voorjaar weer licht hoefbevangen geweest. Ze heeft de zomer dus op hooi doorgebracht en krijgt continu wat Magnesium bij en maakt het nu super goed. Ze ziet er mooi uit en is ontspannen. Tenminste als er geen ganzen met luid gegak voorbij komen šŸ™‚

Ik heb dit jaar maar 2 lessen ofzo gehad van Anouk en niet veel meer gereden of getraind, zelfs niet tijdens de vakantie in Augustus. Ik ben met een stukje Mastery study begonnen in de hoop van nieuwe input, maar na een fanatiek begin, is daar niet veel meer van gekomen.

Ilse is nu voor de derde keer bezig met het voorste stuk weiland kort grazen en kan misschien nog een keer het achterste stuk langs, afhankelijk van de verdere groei van het gras. Alleen het voorste deel is dit jaar bemest geweest, het achterste deel groeit al niet zo hard meer.

Nobel heeft afwisselend langs de sloot en in de bak de begroeing bijgehouden en staat nu waarschijnlijk voor de laatste keer bij de weg. Er groeit niet veel meer.

Ik heb van ‘t zomer een bosmaaier aangeschaft en we zijn de strijd met de bramen, brandnetels, distels en ruskepollen aangegaan. Van t zomer hebben we de grote populier ook af laten zagen. Er kwamen overal kleine boompjes op. Echt niet normaal. Helaas na het omhakken nog steeds, dus grijpen we nu naar wat grovere maatregelen.

Ons hooi halen we nu steeds in Nuis. Kleine, wat lichtere pakjes en 4 euro, dus niet goedkoop, maar wel betrouwbaar en goed hooi. Tot nog toe alleen grotendeels nodig om Banita te voeren, maar gedeeltelijk krijgen Nobel en Ilse nu ook al weer hooi, dus we moeten steeds vaker hooi halen. In de nieuwe trailer kunnen we echter 42 pak houden, dus dat is een pluspunt.

Afgelopen weekend hebben we de stallen schoon gespoten en geschrobt. Het is al om 8 uur weer donker. Mocht het weer omslaan, dan kunnen ze weer naar binnen. We moeten alleen de rubber matten nog te plek leggen. De paarden zullen er wel niet zo’n zin in hebben. Die zijn liever buiten.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *