taotepaard.nl

Tao te paard

   Sep 07

Hoefjes bijwerken

Sinds anderhalve week lijkt Banita op te knappen. Ze is meer relaxed, haar spieren worden weer wat soepeler en ze loopt makkelijker. Vrijdag ben ik even met haar langs de weg aan het wandelen geweest, dat leek eigenlijk wel heel goed.

Vandaag hebben we haar weer iets meer bewegingsruimte gegeven, zodat ze zich weer paard kan voelen. De hoefsmid is ook geweest en heeft heel voorzicht het wat bijgewerkt. De witte lijn was nog mooi smal, maar er waren inderdaad wel wat bloed stippels te zien, dus ze is inderdaad bevangen geweest. Hij kon ook nog voelen dat ze nog wel wat stijf was. En het deukje dat ze in de hoef had geeft aan dat ze het een maand of 8 geleden ook heeft gehad.

Na het bekappen liep ze weer ietsjes gevoeliger, maar k was niet ontevreden. Toen we haar weer in de paddock zetten was Nobel aan het gekjagen en Banita ging ook even flink tekeer. Toch duidelijk een teken dat ze weer een stuk beter in haar vel zit, als er zulke bokken uit kunnen komen.

Maar eens even afwachten of ze morgen nog fijn loopt, dan kunnen we wel weer wat aan de hand kijken of we haar nog wat soepeler kunnen krijgen met wat training.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *