taotepaard.nl

Tao te paard

   Aug 22

Ilse in het donker

Het trainen van Ilse begon al wat laat. Ik ging om 21:00 naar buiten, maar buurvrouw was hier ook, dus al kletsend, was het dus al half 10 voor ik de bak in ging.

Weer eerst aan de hand gewerkt in voltes en vervolgens met schouderbinnenwaarts langs de zijde op beide hand. Ze krijgt al aardig in de gaten wat de bedoeling is en ik heb nu ook beter in de gaten hoe ik daar meer kwaliteit in krijg. Ze smokkelt nog al door haar hoofd niet in de buiging mee te nemen, maar als ik haar kaak wijs dan wordt over het hele lijf de kwaliteit beter. Ik kan ook de kanteling er uit halen door het hoofd recht te zetten terwijl ik er voor loop.

Rijdend is dat nogal lastig natuurlijk, maar omdat ze nu aan de hand begrijpt dat ik wil dat ze niet op de voorhand ploft, begint ze dat onder het zadel ook beter te begrijpen, en door de travers aan de hand, reed ik vandaag ook ineens in draf een stukje super travers. Erg leuk!

Ik ben wat te veel aan het drijven om dingen op te lossen in draf, maar als ik me dat bewust ben en dus wil ophouden, houdt Ilse ook ineens op. Haha, hoe snel een paard op een hulp heeft geleerd te reageren! Ik moet eerst mezelf maar weer eens resetten.

Ze was nogal spooky en kijkerig in het donker (had de baklampen niet aangezet) maar het was toch nog wel goed te doen. Ze blijft altijd betrouwbaar en braaf, de ontspanning is dan alleen wat lastiger.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *