taotepaard.nl

Tao te paard

   Aug 16

Niet OK!

Toen ik vanavond thuis kwam, stond Banita te schrapen. Als ze vindt dat ze aan een nieuwe voerbeurt toe is, dan doet ze dat wel vaker, dus dacht ik er niet veel van. Maar toen ik na het omkleden het maaisel van de wei ging verwijderen, zag ik dat ze 3 keer ging liggen in kort tijdsbestek en tussendoor ook stond te schrapen, dus heb ik gelijk de dierenarts weer gebeld. Nu dit weer. Het is wat met mijn meisje.

Buikgeluiden waren niet alarmerend en hartslag en temperatuur waren goed, geen reden tot paniek volgens de DA. Ze heeft voor de zekerheid een spuit gekregen om de darmen te ontspannen. Verder adviseerde hij om de benen 3 keer daags met water te koelen om de bloedvaten in de hoeven te helpen, dus dat heb ik ook gelijk maar gedaan.

Daarna was Banita al wat gekalmeerd en wilde ze ook wel wat hooi eten, waarna ze er nog wat beter bij stond. Het is nu half 12 en ze vertoont geen koliek-achtig gedrag meer, dus we gaan maar op bed, in de hoop dat ze morgenvroeg nog OK is.

Koliek of maag problemen kunnen door But veroorzaakt worden, zei de DA, dus misschien moet ze een kuur voor de maag, als ze morgen nog last heeft en voor de zekerheid gaan we Sand Clear halen om zand als eventuele oorzaak uit te sluiten.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *