taotepaard.nl

Tao te paard

   Nov 30

Osteopaat Ilse

Het ging de laatste tijd in de training wat minder. Vooral rechtsom gaf Ilse aan dat het niet lukte door middel van schudden met het hoofd en soms nog duidelijker door bok sessies en vluchten. Linksom ging het overwegend wel, behalve in de travers.

Duidelijke tekenen dat er lichamelijk iets aan de hand was. Annemieke is vandaag geweest en heeft haar even nagekeken. Ze vond Ilse er nu vergeleken met vorige jaren toen ze die rugproblemen had er super uitzien. Maar er zat inderdaad wel een probleempje. Het heiligbeen was wat getild en zat vast en daardoor waren de spieren aan de linkerkant verstrakt.

Vandaar dat ze niet rechtsom kon en doordat het heiligbeen getild was, was de travers juist aan de andere kant moeilijk, omdat ze haar heup niet kon laten zakken. Het zat er echter nog niet heel lang en gaandeweg de behandeling zag je dat Ilse steeds meer los kwam en de boel weer buigen en strekken kon. Mooi om te zien.

Eerst moet ze even rust en daarna kan ik weer met Ilse aan de hand starten.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *