taotepaard.nl

Tao te paard

   Sep 05

Aanleren Renvers

Met Banita ben ik nu zo’n beetje volledig naar het werken met 2 teugels gegaan en het gaat wonderwel heel goed. Travers en schouderbinnenwaarts begrijpt ze nu goed. Het werk zit hem er nu in om meer bij het ingaan van beide zijgangen het tempo en de tact te bewaren en een paar passen met meer kwaliteit te krijgen. Doordat ze nu in balans moet blijven met meer tempo is de kwaliteit van de travers flink achteruit gegaan, maar het komt vanzelf wel weer goed. De schouderbinnenwaarts gaat haar wat makkelijker af, maar is ook wisselend. Het is een hele kunst voor zo’n paard om met meer tempo nog steeds even veel buiging te geven en dan niet te gaan stuwen.

Om de travers beter te krijgen zijn we nu de renvers een beetje aan het aanleren. Ik ben er vorige week mee begonnen om aan de buitenkant te gaan lopen en buiging van me af te vragen. Aangezien haar claustrofobie dan weer om de hoek komt kijken, bouwt ze dan toch wel weer een hoop spanning op, maar vandaag kreeg ik ineens twee fantastische passen. Ik was zo verbaast en blij dat ik stom genoeg vergeten ben op welke kant het nou zo super ging haha. Volgende keer beter opletten!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *