taotepaard.nl

Tao te paard

   Sep 05

Het eeuwige jongleren tussen gedragenheid en een bolle bovenlijn

Eerst heb ik aan de hand gewerkt in stap en draf. Alle oefeningen (volte, sbw, travers, renvers, appuyeren, wending om de achterhand, achterwaarts, verzamelen, vwnw) door genomen. Het blijft altijd een jongleren tussen een voorwaarts/voorwaartse houding en gedragenheid. Ilse drukt vaak de rug weg als je verzameling gaat vragen, maar als je dan weer meer voorwaarts vraagt, dondert ze weer op de voorhand. Zo jongleren we dus voortdurend heen en weer šŸ™‚

Ik heb met barebackpad gereden en ook daar kom je het zelfde tegen. De buiging wilde wel weer beter dan de afgelopen twee keer.

In de draf heb ik gezocht naar een verzamelde draf met veel veer, door steeds energie toe te voegen, de achterbenen hetzij travermatig hetzij sbw-matig op te halen en kleine ophoudingen te geven om te haar op het achterbeen te houden. Ze deed enorm haar best en er kwamen op een gegeven moment een paar leuke pasjes uit.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *