taotepaard.nl

Tao te paard

   Jun 24

De bibbers van het waterballet

Eind Juni verwacht je uiteraard prachtig zomer weer. Niets is minder waar. Het giet vandaag en het waait en is behoorlijk fris. Toen ik tussen de middag de paarden hun hooi bracht, stond Nobel te rillen. Aandoenlijk gezicht is dat hoor. Na een half uur, 3 kwartier ben ik weer gaan kijken en was t weer nog steeds allerbelaberst, dus heb ik even een ander stukje voor hem afgezet, zodat er meer bescherming tegen de wind was. Dat hielp gelukkig.

Om een uur of 4 ben ik nog eens wezen kijken en toen stond Banita juist te trillen en alles stond blank. Toen besloot ik maar om alles even binnen te zetten om op te drogen. Daar hadden ze eigenlijk helemaal geen trek in, vooral Ilse niet, maar een zak hooi heeft uiteindelijk dan toch wel overredingskracht.

Even later klaarde het ineens op en begon het zonnetje zelfs bleekjes wat te schijnen, dus toen de paarden helemaal droog waren, heb ik Banita een regendek opgelegd en zijn ze met zijn allen weer naar buiten gegaan. Nobel nog wel in het andere stukje en als het water dan morgen weer een beetje is weggezakt kan hij wel weer naar zijn stukje met een randje gras.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *