taotepaard.nl

Tao te paard

   Jun 23

Massage Banita

Vandaag was Sigrid er weer. We hebben eerst uren flink bijgekletst en over haar nieuwe website en folder gehad en toen was er nog maar tijd voor massage van 1 paard. Aangezien Sigrid dacht dat Banita het het meest nodig had, hebben we dat gedaan.

Aanvankelijk was ze wat schrikachtig, met wat hooi liet ze al gauw alles over zich heen komen en heeft ze zich echt voorbeeldig gedragen. Het viel Sigrid nogal mee met de spieren van Banita. Ze was overal wel mooi los op een paar puntjes na. Banita gaf ook heel duidelijk aan waar het niet fijn was. Enkele spieren op de achterhand zouden wat losser kunnen en ze mag er wat ronder gaan worden (wat door de training moet komen als we aan meer verzameling toe zijn).

Na de massage moeten paarden bewegen om afvalstoffen af te voeren, dus heb ik even gelongeerd en kort aan de hand gewerkt. Ilse was gek aan het doen, dus Banita schoot in de galop aan de longe. Het ging eigenlijk wel mooi, dus heb ik op beide handen een galopje gedaan. Waar ze vorig jaar nog behoorlijk uitzwaaide is de galop nu al mooier in de juiste houding en balans. Eigenlijk nog beter dan de draf. Die kunnen we dus wel vaker toevoegen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *