taotepaard.nl

Tao te paard

   Jun 20

Longeren

Vandaag wat meer het accent op longeren gelegd. Van een afstandje kun je beter zien hoe ze in vrijheid lopen en moeten ze het ook meer zelf doen.

Ilse begrijpt inmiddels alle hulpen heel goed. Aanwijzingen met de zweep voor het achterbeen sneller naar voren, het bekken wat meer kantelen, wat meer lichaamsbuiging, aanwijzingen met de longe voor stelling, voorwaartsneerwaarts en zwaartepunt wat meer naar achteren komen overwegend goed door.

Ik vond wel dat ze nog wel meer zelf de lichaamsbuiging moet houden, want daar moet ik toch wel heel erg vaak weer naar vragen. Voor de rest doet ze het prima. In de overgangen blijft de voorwaarts neerwaartse houding nog niet, maar misschien kan ik daar ook nog wat subtieler mee omgaan.

Banita komt in de stap ook al heel mooi voorwaarts neerwaarts en keurig in buiging. Ze zette het buitenachterbeen altijd naast de massa, maar dat komt nu ook mooi beide kanten om meer in lijn. De drafjes aan de longe zijn overwegend nog niet voorwaarts neerwaarts. Dan drukt ze vaak de rug wat weg. Linksom blijft ze meer ontspannen en in een mooiere houding dan rechtsom, alhoewel het linksom dan weer een uitdaging is om het linker voorbeen mee de volte op te houden.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *