taotepaard.nl

Tao te paard

   Jun 01

Les van Marjan met Banita

Vanmorgen had ik eerst les met Banita. Inge kwam te kijken, want zij had les na mij. Banita gedroeg zich gedeeltelijk keurig en deed het eerste stuk heel erg haar best. Marjan kon zien dat het al veel beter was dan de vorige keer. Banita had nu niet meer te veel buiging en kwam beter voorwaarts neerwaarts. Ik moet nu linksom gaan opletten dat ze het rechter voorbeen goed meeneemt de volte op.

Vanaf dat ik met twee teugels ging werken ontstond er echter weer heel veel spanning. Het was lastig om nog ergens een goed stukje uit te halen, zodat we heel positief af konden sluiten, maar dat lukte gelukkig. De les was dus eigenlijk vrij kort, maar je kunt beter met het goede stoppen, dan een les vol te maken met iets wat je je paard helemaal niet wilt leren. Banita kan zowiezo geen uur vol maken, dus misschien volgende keer half Banita, half Ilse.

Na mijn les Banita even verzorgd en daarna naar Inge om bij haar les te kijken. Dit was ook weer heel interessant. Ieder mens en elk paard is anders en het is ook zo leerzaam om dingen te leren zien bij andere paarden en ruiters. Daarna kun je het met je eigen paarden ook weer verbeteren.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *