taotepaard.nl

Tao te paard

   May 21

Les Natalie sinds lange tijd, nieuw: halfsteps

Eindelijk weer les van Natalie! Best wel spannend, want hoe heb je het gedaan al die maanden. En eindelijk weer de mogelijkheid om de uitdagingen waar je tegen aanloopt te kunnen laten zien en te bespreken.

Eerst had Marjan les, dus was ik daarheen gegaan. Zo super leerzaam ook om weer bij een ander te kijken. Als een paard achter uitzwaait op de volte, dan is soms beter om eerst langs de wand te werken. Geleerd dat bij de schouderbinnenwaarts zo’n paard dan met de voorhand juist te veel naar binnen wil komen. Heeeeel logisch, maar nooit de link gelegd. Fijne AHA erlebnis.

Toen gauw naar huis voor de les met Ilse. Ik liet de uitdaging voorwaarts neerwaarts EN buiging EN ondertreden zien. Marjan was inmiddels ook komen kijken en ze moesten allebei lachen om mijn gezicht wat boekdelen sprak. Natalie gaf aan dat een paard op Ilse haar leeftijd en opleidingsniveau niet meer zo op de voorhand mag sjokken en dat ze de swing in het lijf kwijt was, dus bedacht ze een nieuw plan van aanpak: de halfsteps.

Door steeds halfsteps te vragen en dan de houding en activiteit van de achterhand mee te nemen in een schouderbinnenwaarts, probeerden we de lvo en de swing in het lijf te verbeteren. Linksom steeds maar een paar pasjes van het een en het ander, rechtsom juist wat langer de sbw vragen.

Met Banita even alles laten zien en dat ging nu voldoende in balans in de wat langzamere stap, zodat ik de moelijkheidsgraad wat mocht opvoeren door de oefeningen met wat meer tempo te vragen en daarin dan zien of ik de balans dan ook nog steeds kon bewaren. Daarnaast de voltes nog kleiner, zodat er nog meer buiging en ondertreden wordt gevraagd. Marjan had Banita natuurlijk 3 weken daarvoor in  haar les gezien en vond Banita sinds haar les al weer veel vooruit gegaan.

Nou hier kunnen we voorlopig wel weer even mee aan het werk.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *