taotepaard.nl

Tao te paard

   Jun 18

Showpaarden! Waar is die camera!

Op sommige momenten zou je wensen dat je je camera of telefoon bij de hand hebt. Terwijl ik mest aan het ruimen was, kwamen er 4 2-spannen met Friezen bij ons langs.

Natuurlijk zorgde dat voor de nodige opwinding bij ons drietal.

Nobel was even de mooiste mini Shetlander op de wereld met de staart er hoog op en een hoog geheven showdraf die geen enkel parade/showpaard had misstaan, ondertussen als Olympisch springpaard een enkel plasje ontwijkend. Geweldig!

Banita was de joligheid zelf. Iemand die beweerd dat schoolsprongen onnatuurlijk zijn had even naar deze dame moeten komen kijken. Tussen de galoppades die een paard met volbloed race vader betaamd liet ze het hele arcenaal met 2 of 4 benen in de lucht voorbij komen. Met meerdere sprongen achter elkaar.

Ilse gedraagd zich natuurlijk wat meer als een volwassen dame en liet haar hals mooi uitkomen en liet zien hoe verzameld ze kon draven en hoe licht ze in de voorhand kon worden.

De koetsiers, grooms en passagiers waren wat minder blij met de uitspattingen van ons 3 tal, maar de Friezen op de weg gedroegen zich keurig, afgezien van een enkele dribbel.

Heerlijk paardecadeautje zomaar uit het niets.

Ondanks de opwinding lieten de dames zich naderhand toch keurig trainen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *