taotepaard.nl

Tao te paard

   Mar 13

Iets meer vermogen

Aan Banita kon ik merken dat het haar al iets makkelijker afgaat, ze houdt het iets langer vol. Ze is nog wel erg gespannen onder de training, maar begint zich ook al wat meer over te geven.

Hoofd laag ging ineens heel goed, ze gaf mooi na. Het laag links/rechts is nog lastig, dan begint ze wat te klooien of te kantelen. Iets hoger ingesteld lukt het wel.

De voltes gaan al iets beter en het rechtuit met buiging ook. Ik heb de travers ook weer even geïntroduceerd en ze wist nog hoe het moest. Het was wel duidelijk dat dat heel moeilijk is, dan komt ze in de knoei met de stuwende achterkant.

Ik heb ook even de teugel over de hals naar de andere kant gegooid, maar nog niet vastgeknipt. Teugel aan beide kanten vond ze altijd zwaar irritant, dus ik gebruikte de loshangende teugel nu alleen als indirecte buitenteugel (lasso). Rechtsom valt ze toch over de schouder weg en helpt de hulp niet, maar linksom reageerde ze er geweldig op.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *