taotepaard.nl

Tao te paard

   Mar 10

Buiging wisselen

Met Ilse aan de hand gewerkt. Eerst even opgewarmt op de volte, daarna de travers aan en van de wand herhaalt. Rechtsom had ze hem gelijk te pakken, linksom waaierde ze weer over de schouder weg. Gelijk halt zetten en het zweepje als wand hulp aan de buitenkant gebruikt, het lukte niet direct, maar toch vrij snel kreeg ik een paar goeie passen.

Vervolgens even draven aan de hand. Ik kon wel merken dat we dit al lang niet meer hadden gedaan. Ze vond het zwaar.

Verder even gelongeerd in stap, draf en galop, waarbij ik rechtsom erg moet opletten dat ze niet op de binnenschouder valt, anders loopt ze haast een beetje onregelmatig.

Als laatste de zelfde oefening als ik in de laatste les van Ria had gedaan: een paar passen appuyeren, buiging wisselen en een paar passen wijken en weer buiging wisselen naar appuyement, etc. Dat ging heel goed, ze is soepel genoeg om makkelijk de buiging te wisselen.

Afsluitend langs de wand de travers en renvers afgewisseld. Het valt me op dat haar achterbenen weer stijver zijn en ze dus moeite heeft met dit soort oefeningen. Niet vanwege buiging of onvoldoende ondertreden, maar vanuit onvoldoende buiging in de achterbenen.

Aangezien we een tijd pauze hebben gehad, is dat niet zo verwonderlijk. Dit zal met training wel weer terugkomen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *