taotepaard.nl

Tao te paard

   Mar 23

Appuyeren met buiging en voorwaartsvoorwaartse tendens

Begonnen met aan de hand werken en alle zijgangen een beetje doorgenomen. Lastig dat het al weer donker was, zo kon ik al weer de heup niet goed zien. Ik kijk uit naar de lange zomeravonden! Voor mijn gevoel liet ze die hier en daar weer wat zakken als ik travers en schouderbinnenwaarts afwisselde of een soort van samen nam.

Het appuyeren ging vandaag ineens veel beter! Na initieel weer wat gepluk en geduw om haar in de juiste houding te krijgen, had ze het ineens te pakken. Mooi in buiging én voorwaarts neerwaartse  (of eigenlijk voorwaarts-voorwaartse) tendens. Ineens konden de zijwieltjes er af en deed ze het zelf. Voor wat ik uit mijn ooghoeken kon zien gingen de achterbenen ook mooi naar het zwaartepunt. Joepie!

Ook de draf aan de hand weer even mee genomen. Voltes en rechtuit met buiging. Vooral rechtsom is dit nog wel een uitdaging in verband met het rechterachterbeen wat moeite heeft met dragen. Ik merk wel dat het voor haar een hele goede oefening is, omdat ze zo echt niet kan stuwen en de buikspieren meer moet aantrekken.

De galop even aan de longe doorgenomen en ook het halthouden. Meestal is het naar halthouden gaan een beetje een uitgaand kaarsje, maar nu liet ze hier ineens een hele prompte overgang zien vanuit de draf. Al weer joepie.

Als laatste met bbp gereden, waarbij het stilstaan na het opstijgen weer even wat aandacht behoeft, aangezien ze zelf besloot aan te stappen. Na inbuigen links en rechts in stilstand ben ik begonnen met achtjes te rijden om zo weer naar de binnenheup te voelen, of de nieuwe binnenheup bij het wisselen van hand ook prompt gaat zakken. Dit wil wel eens een pas of 3 duren. Hier hebben we nog wel wat meer training voor nodig.

Ook al rijdend alle zijgangen doorgenomen, waarbij in het appuyement te merken was dat ze het echt begreep en kon. Ook hier mooi voorwaarts/voorwaartse tendens én buiging. Ik hoefde niet veel hulpen te geven.

In draf nog even wat schouderbinnenwaarts geoefend op de volte en langs de bakrand, waarbij ik in mijn gevoel aldoor aangaf dat ik de voorbenen elegant naar voren wilde hebben en ook hier geprobeerd te voelen naar het wat ronder worden van de heupen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.