taotepaard.nl

Tao te paard

   Mar 22

Parkeren naast de opstapkruk

Weer heerlijk met Banita getrained. Als eerste even wat rond gestapt en daarna een paar voltes links en rechtsom. Vervolgens voltes om het binnenachterbeen onder de massa te krijgen, afgewisseld met een paar passen rechtuit met buiging op de hoefslag om het buiten de massa zetten van het buitenachterbeen te voorkomen. Daarna wat meer lange zijde gepakt en het tempo gewisseld om meer buiging in het achterbeen te krijgen, ipv stuw. Hier en daar valt al een neiging te zien, maar ze vindt dit nog wel erg moeilijk.

Als laatste van de dressuurmatige training eventjes nageven in stilstand,  met wat lager door nageven. Het links en rechts doorkomen door de wervelkolom is in het donker haast niet te zien. Afsluitend gelongeerd en geoefend halt te houden op de cirkel. Dit is nog steeds een hele uitdaging. Of ze draait naar me toe, of ze staat niet stil.

Hierna een beginnetje gemaakt met het parkeren naast de opstapkruk. Aangezien ze bij het halthouden graag naar me toe draait, valt dit nog niet mee, maar voor vandaag was ik wel heel tevreden. Dit gaan we langzaam uitbouwen tot ze er echt netjes naast staat en dan ga ik het combineren met zelf op de opstapkruk staan.

Als laatste even wat Pat Parelli oefeningen door genomen. Met de circling game nu geprobeerd of ze echt achter me langs ook doorloopt zonder dat ik wat doe. Er waren 2 sends per circel nodig om te voorkomen dat ze naar me toe kwam. Super toch? Duurt niet lang meer of dit gaat helemaal perfect. Ik had al een hele tijd geen driving game gedaan en met name de voorhand had ik eigenlijk geen aandacht besteed, dus dat werd ook nodig tijd. Een keurige halve cirkel kon ik al heel blij mee zijn. Achterhand heb ik wat meer geoefend dus dat gaat al veel beter. Als beide wat meer bevestigd zijn, kunnen we sidewards game gaan oefenen. Als laatste heb ik haar nog even om de kruk en in achtjes gezonden en dat ging ook al veel makkelijker. Ook in squeez tussen mij en de kruk door. Genoeg voor vandaag.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.