taotepaard.nl

Tao te paard

   Mar 17

Buigzaamheid binnen achterbeen

werken naar een buigzaam achterbeen afbeelding www.paardenbegrijpen.nl

Toen Marjan weg was, heb ik Ilse gezadeld. Eerst aan de hand werken en alle zijgangen in stap doornemen en daarbij de focus op de buigzaamheid van het binnenachterbeen: het zakken en kantelen van de heup.

Het appuyeren is nog steeds niet makkelijk met én buiging én voorwaarts neerwaarts. Toch bleef ik er aan peuteren tot ze een paar mooie passen in zelfhouding in de juiste vorm kon doen. Als we dat eenmaal kunnen uitbouwen, kunnen we weer kijken naar de kwaliteit van het ondertreden en het zakken van de heupen.

De draf aan de hand is ook al weer iets verbeterd en vanuit de voltes kon ik een paar pasjes schouderbinnenwaarts meenemen. Ook in draf geconcentreerd op het zakken van de binnenheup.

Onder het zadel geprobeerd in de oefeningen eerst te voelen wat het binnenachterbeen en de heup doen en daarna te beïnvloeden. Voor mijn gevoel lukte het hier en daar al aardig. Ook geprobeerd in slangevoltes en achtjes de heup te wisselen.

Daarna nog wat voltes in draf en galop. Ze moet wat harder werken, want ze wordt al weer stevig en ze staan nog niet eens in het gras.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.