taotepaard.nl

Tao te paard

   Mar 16

At liberty

Vandaag begonnen met at liberty training. Circling game linksom en rechtsom. Ze bleef mooi bij me en deed galop en draf op aanvraag. Kwam ook weer mooi naar me toe als ik het vroeg. Al heel gauw had ze de smaak te pakken en reageerde direct met neus naar binnen als ik naar haar achterhand keek. Jojo ging ook wel leuk zo, alhoewel het moeilijker is haar recht achterwaarts te laten gaan, zo at liberty. We hadden ook zo een join up te pakken. Geen centje pijn 🙂

Na de at liberty heb ik een lijntje aan haar halster geklipt en hebben we nog wat academische oefeningen gedaan. Voltes, rechtuit met buiging en uitbreiden naar longeren. Het valt niet mee om het buiten de massa treden te voorkomen en langs de wand staan Nobel en Ilse als publiek en dan durft Banita er bijna niet meer langs. Ze voelt dan zoveel druk aan alle kanten.

Nageven naar beneden gaat al met hele zachte kleine hulp. Naar rechts gaat ook al prima. Je ziet het de hele wervelkolom doorkomen. Links is nog steeds moeilijk. Soms lukt het wel, soms niet, soms zie je de heup maar miniem komen. Niet getreurd… komt vanzelf!

We zijn al zo lekker bezig samen. Ze begint me beter aan te voelen en te begrijpen en ik haar. We hebben best plezier zo saampies!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.