taotepaard.nl

Tao te paard

   Mar 12

De zit als cakevorm voor het paard

Vandaag is het weer zo heerlijk weer! Heb de paarden volledig van de dag laten genieten. Pas ‘s avonds was het tijd voor wat training.

Eerst heb ik Ilse gereden met zadel. De nadruk lag op de juiste zit voor mij en wat minder op hoe Ilse liep. Ik wil de rechtszit toch beter voorelkaar hebben. Mijn cakevorm moet in ieder geval goed zijn. Het is me wel duidelijk dat het niet zo zeer mijn lijf is, wat niet wil. Ik heb in huis op de bureau stoel en staand een hoop gevoeld en geoefend met de houding die ik te paard moet hebben en eigenlijk gaat dit in rechtszit net zo makkelijk als linkszit.

Te paard wordt het dan wel anders. Dat komt, omdat Ilse mijn vorm niet volgt en dus gaat het wringen. Logisch, gezien Ilse haar natuurlijke scheefheid, maar daar is dus nog wel een hoop rechtrichten te doen. Eerste deel van de training dus vooral veel voelen en consequent goed zitten. Veel van hand veranderd, voltes, achtjes en slangevoltes gereden en de oefeningen even laten zitten. Het tweede gedeelte geprobeerd wat meer te beïnvloeden, haar gevraagd beter het rechterachterbeen er onder te zetten, meer de rechterheup naar voren te brengen. Daar ligt de sleutel.

Met Banita heb ik weer even alles doorgenomen, voorzover ze nu is. Nageven naar beneden, links en rechts, voltes linksom en rechtsom, rechtuit met buiging, waarbij de buiging in het achterbeen de nadruk heeft en dus tempo controle kritiek is en longeren links en rechtsom en ook daarbij in de gaten houden dat ze niet te veel gaat stuwen, zodat ze tot dragen kan komen.

Bij Banita is het zaak erg op te letten dat het buitenbeen niet buiten de massa treed. Als het moeilijk wordt, zwaait ze daar uit.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.