taotepaard.nl

Tao te paard

   Mar 03

03-03-2011 Les van Marjan met Banita

Vandaag al kletsend met Marjan even gepoetst en alle 4 hoefjes uitgekrabt. Het laatste voetje is ook getackled.

Daarna in stilstaand nageven hoofd naar beneden en naar links en rechts. Hierbij moet ik op een aantal punten letten. Stretchen naar voren vanuit de schoft, nek los laten en kauwen. Als dat voorelkaar is, komt de rug ook omhoog.

Daarna werken aan de hand. Eerst een paar gewone voltes en proberen het tempo te controleren. Banita wil liefst flink stuwen. Door het tempo te verlagen, de buiging en de voorwaarts neerwaarts te behouden, moet ze de buikspieren aan het werk zetten en dat vindt ze niet leuk! Aangezien dat nu nog moeilijk is, niet te lang.

Eventjes een beetje op korte afstand gelongeerd beide kanten om en daarna nog een keer langs de bakrand geprobeerd zonder stuwen te laten lopen. Eerst moet dus voorwaarts neerwaarts in orde in de genoemde punten bij stilstand en dan pas aanstappen, want anders lukt het helemaal niet. Even werd zo verschrikkelijk boos en moest ik op mijn strepen gaan staan, maar uiteindelijk liet ze toch een paar mooie passen zien en konden we op het hoogtepunt stoppen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.