taotepaard.nl

Tao te paard

   Feb 25

25-02-2011 Les van Natalie met Ilse

Eerst even kijken naar het werken aan de hand. Het ondertreden was verbeterd, maar ook Ilse laat, voornamelijk linksom, de heup niet goed zakken. Dit kon ik verbeteren door schoudervoor/schouderbinnenwaarts, maar vooral niet te ver naar binnen en niet te veel buiging, en dan de heup traversachtig naar voren te vragen. Ilse ging dan stuwen, maar als ik de stuw tegen ging, dan zag ik inderdaad de heup ronder worden. Ze wordt dan eerst wel weer korter in haar stap naar voren, maar dat is dan weer iets om daarna aan te werken met behoud van de rondere heup.

Hier waren we zo lang mee bezig geweest dat de les al bijna om was. Nog gauw even naar het rijden gekeken. Het viel Natalie op dat in de rechtszit mijn schouder ging wringen. Van achter bekeken leek het of ik rechts zakte en dan compenseerde door in te knikken. Al zoekende in mijn lijf kon ik eigenlijk niet vinden waar mijn wringende schouder dan voor compenseerde, tot ik iets minder naar rechts ging zitten. Toen was het ineens goed.

Linksom moet ik wel echt duidelijk naar links gaan zitten, anders buigt Ilse niet. Hier kan ik wel beter de linkszit houden met mijn binnenschouder keurig achter mijn binnenheup.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.