taotepaard.nl

Tao te paard

   Feb 11

11-02-2011 Banita

Aan los touwtje eerst een heerlijk uitgebreide poetsbeurt. Man wat verhaart ze verschrikkelijk en aan 1 kant kan ik nu de ribben toch wel erg goed zien. De beweging en het buiten zijn neemt meer van haar dan ze gewend is denk ik. T valt echter niet mee om er voldoende hooi in te krijgen. Dan laat ze het staan. Met de wortels gemengd is ze inmiddels ook aan de brokjes gewend, dus voer ik wat brokjes bij om te voorkomen dat ze echt te mager wordt. Ze is wel ontwormt, dus het zal wel van de omschakeling zijn. Komt vast wel goed.

Na de uitgebreide poetsbeurt eerst met AR voltes bezig geweest, achteruit lopend en vooruit lopend geprobeerd LVO te krijgen en ook het nageven in stilstand. Het nageven gaat nu al super op heel weinig druk en ook laag naar rechts en links waarbij de heup naar voren komt. Mijn positie is wel enorm belangrijk in wanneer ze gaat stuwen of juist stopt. Ze is gevoeliger daarop, dan ik van Ilse gewend ben. Weer erg leerzaam.

Daarna wat games van Pat Parelli geoefend. Porcupine game doet ze al in fase 1 (aanraking van haar), dus dat gaat al heel goed. Jojo game gaat ook super, waarbij ik het achterwaarts drijven, meer doe op de Irwin manier en druk op de boeg dan op t hoofd, omdat ik graag de ontspanning en het hoofd laag wil houden. Werkt prima. De driving game, waarbij je voor en achterhand verplaatst zonder aan te raken gaat ook heel super. Circling game gaat ook aardig, maar het zenden is nog wat lastig, omdat ze het dan echt zelf moet gaan doen, maar dat komt ook wel. Ze doet ongeveer een half rondje helemaal uit haar zelf, achterlangs gaat nog niet, dan komt ze weer naar me toe.

Deken op en af is ze nog steeds erg wantrouwend, sinds de enorme statische schokken van tijdens het vriesweer, maar hopelijk heeft deze training wat meer vertrouwen gegeven. Het was echt fijn, omdat het goed ging, we beiden vertrouwen aan het opbouwen waren en het nog eens heerlijk weer was en we alle tijd hadden!

‘s middags kwam een vriendin kennis met haar maken, dus weer dek af en even los in de bak. Ze danste mooi in het rond…… totdat ze ontdekte dat er gras groeit. Ze liet zich niet zo heel eenvoudig meer pakken. Gelukkig uiteindelijk wel gelukt, zonder haar op te jagen en in alle rust. Boefje! Hooi had ze geen belang meer bij. Ze heeft eerst een half uur langs de afrastering gelopen hoe ze nou bij dat gras kon komen :D.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.