taotepaard.nl

Tao te paard

   Feb 01

01-02-2011 Banita: subtiel

Heb de afgelopen dagen de videos van Chris Irwin bestudeerd. Dit gaat toch weer anders dan bij Pat Parelli. Met name wat opvalt is het subtiele van de body language en het als no-go zone bestempelen van het hoofd. Nooit druk op het hoofd uitoefenen. Hoofd mag wel geblokt, maar nooit geduwd of getrokken. Erg respectvol. Zelfs je kompass, je energiecenter mag je niet vol richting het hoofd hebben.

Heb dus met Banita wat op deze manier gewerkt en ik moet zeggen: het resultaat is veel ontspannener dan bij Parelli werk. Ze houdt van knuffelen aan haar hoofd, maar de hulpen die in het Parelli systeem voor achterwaarts en voorhand van je afdraaien richting het hoofd gegeven worden veroorzaken hoofd hoog en rug weggedrukt. Volgens Chris Irwin wil je dit altijd voorkomen.

Ik merk nu ook dat Banita haar manier van zoeken naar en testen van dominantie verhoudingen heel subtiel is, dus ik heb zo het idee dat Chris Irwin zijn ideeen beter bij haar passen. Ze wil je zowat in de zak kruipen, maar daarmee dringt ze dus wel mijn ruimte binnen. Weliswaar op een schattige manier, maar toch…. Gaan we eens wat meer op studeren en mee oefenen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.