taotepaard.nl

Tao te paard

   Dec 28

Ilse

Ilse 4 jaar oud

Ilse v.d. Haanestate om precies te zijn. Friesche merrie geboren 8 mei 2002 (v Abel, mv Doeke). Voor het eerst gezien toen ze 10 maanden was. Met een enorme kopstoot maakte ze gelijk een onuitwisbare indruk. Ik was verliefd. Een paar weekjes later werd ze afgeleverd bij haar nieuwe woonplek. De kudde van de buren. Tiemen, een merrie van 13, een jongere merrie, een twenter en een ander veulen. Een perfecte plek om op te groeien.

allereerste keer rijden Ilse voorjaar 2006

Toen we een eigen plek met stal en weiland hadden kwam ze samen met Tiemen naar huis. Al jong ging ik met haar wandelen en wende ze geleidelijk aan alles. We zijn gestart met de 7 games van Pat Parelli, daarna lessen bij Ria Dijkstra en al snel ook bij Peter Spahn.

Helaas moest Peter veel van zijn lesklanten opzeggen als hij zelf nog aan trainen toe wilde komen. We gingen naar wedstrijd en waren binnen no-time L2 en vervolgens M1. Toch had ik steeds maar het idee dat het niet goed zat met de zogeheten basis.

Ilse april 2011

Mijn vriendin en ik gingen op zoek. Er moest toch meer zijn. En er was meer. Via een workshop Klassieke dressuur van Nelly Abbenes kwamen we uiteindelijk terecht bij de Academische dressuur en starten onze lessen bij Natalie v.d Meide van www.fijnerijkunst.nl. We begonnen weer helemaal van voor af aan, maar gaandeweg werd alles beter. Eindelijk een goede basis om verder te trainen. Ilse groeide uit tot een trotse dame met nog altijd een goed hart.

 

 

 

Kijk hier voor de lessen of trainingen met Ilse.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.