taotepaard.nl

Tao te paard

   Jan 28

28-01-2011 Les van Natalie met Banita

Banita op de volte aan de hand

Natalie kwam deze keer naar mij thuis, zodat ik met beide paarden les kon hebben. De les met Natalie was heel leuk. Banita liet zich van haar beste kant zien. We hebben hoofd laag links rechts gedaan en voltes. Heb van Natalie nu geleerd de voltes te lopen terwijl ik zelf achteruit loop, waarbij ik dan beter kan peuteren aan de buiging. Ik moet dan de volte precies zo klein maken dat ze nog aan kan, maar niet uitzwaait. Als ze uitzwaait, heb buitenachterbeen buiten de massa gaat zetten, is de volte dus te klein. Valt nog niet mee om een nette ronde volte achteruit te lopen Maar het was inderdaad wel heel handig. Ik moet er even aan wennen, maar kan zo inderdaad beter de grens opzoeken en zie precies waar het te veel is.

We hebben ook even gekeken naar het longeren. Volgens Natalie moeten mijn hulpen en positie verbeteren, aangezien ze heel gevoelig reageert op alles. Ik moet een meer drijvende positie kiezen, ik beland te veel voor aan zeg maar en dan is het gelijk mis. Bij Ilse is dat helemaal geen issue, maar bij Banita komt het allemaal duidelijk veel nauwkeuriger. Na wat aanwijzingen van Natalie was duidelijk verbetering te zien. Nu kunnen we dit ook weer wat oppakken zelf. Natalie vond dat we het al heel goed deden.

Ze vond Banita nog een echte puppy, dus rustig aan. We hadden ongeveer 20 minuutjes wat gedaan en dat was inderdaad mooi zat!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.