taotepaard.nl

Tao te paard

   Jan 27

27-01-2011 Banita: wennen aan vreemde dingen

Op weg van wei naar stal leg en zet ik allemaal vreemde dingen. En dan kijken of ze er langs durft, er op durft te staan etc. Heb afgelopen dagen bijvoorbeeld een rubber plaat op de grond gehad en daar gaan we dan smorgens en smiddags even mee spelen. Ze durft er zo maar op te staan. Dappere dodo. Ilse staat elke morgen en middag weer raar te kijken en heeft er nog steeds geen voet opgezet. Ik heb hem nu weer weggehaald, want het wordt tijd voor iets nieuws. Moet ik nog even verzinnen wat het volgende ding wordt. Misschien plastic zeil, of houten plaat. Maar even kijken.

Als ik ergens een stoel of een bak neer zet of iets anders is ze ook vrij cool onder. Voor je het weet staat ze er aan te snuffelen. Ook als ik dingen gek stapel tot een eng ding. Ze is meer van de geluidjes, of dingen in de verte. Wat je niet kunt onderzoeken blijft natuurlijk eng.

Met het voeren gaat het nu eigenlijk heel keurig. Ze is nog wel wat ongeduldig, maar luisterd nu heel goed. En ook als ik met Ilse in de buitenbak train, wordt ze steeds rustiger onder.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.