taotepaard.nl

Tao te paard

   Jan 23

23-01-2011 Ilse: zitoefening op barebackpad

Mijn grote wens

Vandaag wilde ik met barebackpad proberen Hanna oefeningen te doen. Dus mijn dekje en wollen dikke onderlegger vast gebrouwen met een longeersingeltje en er op geknutseld. T is een gepruts maar zit heerlijk! Menig bbp die ik heb geprobeerd is te dun. Het valt me op dat ik iedere keer weer zo geniet van het zonder zadel rijden dat ik toch maar voor een echte bbp ga sparen. Of misschien een boomloos zadel. Die closeheid met je paard is zo fijn. En Ilse heeft ook liever bbp op dan zadel.

Vandaag voor t eerst de nieuwe opstapkruk aan Ilse voorgesteld. Te enthousiast stapte ze er op af en stoote haar neus haha. Ze schrok maar toch dapper weer ruiken. Beloning op de kruk gelegd. Helemaal klaar natuurlijk! Toen aan haar gevraagd of ze er zo naast kon gaan staan dat ik er op kon klimmen. Nou dat ging prima. Knap paard.

Buiging links al iets meer in orde. Ze valt nog wel op de binnenschouder, maar t gaat al weer beter. Ook nu kon ik weer met het toestaan van de swing in mijn zit de kwaliteit van het ondertredend achterbeen beïnvloeden, maar het lukte wat minder als van de week met zadel.

Zoeken naar de juiste houding in academische verlichte zit, want ik kiepte voorover of zat op mijn gat, maar het voelde beter dan met zadel. Ilse reageerde niet zo duidelijk voorwaartsneerwaarts als ze deed onder het zadel, dus verder zoeken naar het gevoel van de balon die je beet moet houden, maar niet in mag drukken. Toen dat wat voor elkaar was, ook gaan letten op de gerichtheid van mijn bovenlichaam. En dat ik mijn binnenheup wel goed naar voren deed. Valt nog niet mee alles tegelijk

Even gelet op Ilse haar ademhaling. Ze was toch niet helemaal vrij aan het ademhalen, dus gaf ik zelf het goede voorbeeld.

Vervolgens een drafje. Mijn voeten hadden ineens de behoefte om zich rond de buik van Ilse vast te houden. Niet zo fijn dus even reset. Ik vroeg haar heel rustig te draven, zodat ik het goed ontspannen zou kunnen volgen. Dat ging veel beter. Van hand veranderd en nu als bij de clinic van Marijke bij Hanna aan Ilse gevraagd of ze het comfortabel voor me wilde maken door mij te dragen, haar borst te vullen met lucht en mij een beetje op te drukken. Ze had mijn vraag verstaan! Ze ging echt haar hals naar beneden doen en haar rug omhoog drukken. Het was voor haar nog niet zo makkelijk en lukte niet lang. Vroeg ik gewoon of ze het nog een keertje voor me wilde doen en ja hoor, weer een paar passen. Geweldig toch! Ik heb haar uitvoerig de hemel ingeprezen en stoppen!

Weer gevraagd of ze zo naast de kruk kon gaan staan dat ik er af kon, maar ze was zo trots dat ze nog even een ererondje moest. Ik moest om haar lachen. Daarna kwamen we keurig naast de kruk en kon ik er (onhandig) afstappen. Ilse vond het allemaal prima. Want zij was toch een topperd? Hoofdstel af, zodat ze nog even kon drinken en dan zou ze wel naar stal komen. Ik ging alvast stokje en hoofdstel opruimen. Ontdeugend besloot ze toen grasjes te gaan plukken langs de bakrand. Haha. Nog een lekkere poetsbeurt en een lekkere plak hooi. Lange manen en dikke staart ontpluist en gekamt. Goh wat is ze toch mooi. Ik wilde het filmen, maar ze staat te dicht boven op je of t is te donker, dus das niet gelukt helaas.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.