taotepaard.nl

Tao te paard

   Jan 23

23-01-2011 Banita: 4e trailertraining

Een oefening met het hooinet gedaan buiten, waarbij ik als soort van leidmerrie tussen hooi en paard ga staan en Banita pas mag eten als ze zich gedraagd zoals ze in de kudde zou horen te doen naar een ranghogere. Wegkijken en geen interesse meer tonen in het hooi. Ze deed precies wat ik zei en ik kon haar dus al heel snel haar eten geven als beloning. Misschien is het toch alleen in de stal dat ze zich zo onbehoorlijk gedraagt. Apart. In de stal is wat weinig ruimte om die oefening te doen, maar ik zal toch eens kijken hoe we daar kunnen oefenen. Misschien is het ook meer mijn uitstraling, of de ruimte die ik zelf heb daar. Zal ik ook nog eens op letten.

Vandaag weer even met de trailer training aan de gang geweest. Ze kwam nu zo ver dat ze de voorhoeven tegen de klep had staan, de klep helemaal afgesnuffeld heeft en vervolgens haar achterbenen er helemaal onder bracht om de poging te wagen. Aangezien het geen vrachtwagen is en zo’n jump als ze in gedachten had helemaal niet zo’n goed idee is en ik eigenlijk haar bereidheid al zo super vond heb ik daar beloond en zijn we gelijk gestopt.

Het beeld van hoe ze stond doet mij er alle vertrouwen in hebben dat ze de achterhand er straks in het werk super onder kan brengen hihi

De bedoeling is eigenlijk dat ze met een 1 voet de klep gaat uitproberen en niet er overheen springen, dus we zullen dit langzaam en rustig moeten aanpakken. Zolang ze nog een sprong in gedachten heeft is het onveilig voor zowel mij en het paard en kunnen we niet verder. Toch al een hele stap vooruit in vergelijking met vorige keer (niet dichter dan 1 meter bij de klep in de buurt).

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.