taotepaard.nl

Tao te paard

   Jan 09

09-01-2011 Banita: bewegen met dressuurzadel

Vandaag naar aanleiding van een tip van vrienden de bak meer afgezet zodat er meer aanleuning was bij het longeren. Toch vertoonde ze het zelfde gedrag weer. De kont wegdraaien en aan het eind van de lijn met hoog hoofd blijven staan. T was niet beter maar ook niet erger, dus ik wil me er ook niet te druk om maken. Mijn man hielp gelukkig vandaag want dan kon ik ook het zadel even opdoen, zodat ze dat niet helemaal vergeet. Dit voelt natuurlijk voor haar weer anders dan een spring zadeltje. Even nog geen stijgbeugels eraan maar wel even met de bladen geflapt en er op geslagen voor het geluid. Vond ze totaal niet eng. De menzweep vond ze echter wel een raar ding. Even laten ruiken en toen haar er mee geaaid. Toen had ze er al wat meer vertrouwen in.

Longeren ging verder wel goed, maar ze werd steeds frisser en wou op een gegeven moment ook niet meer netjes in stap over. Daar dus op beide handen op geoefend. En met 1 keer een brave reactie naar stap gelijk beloond en gestopt. Volgende keer mijn lichaamstaal nog wat beter analyseren en even weer proberen of het dan alleen lukt.

Tot mijn verassing vind ik het toch allemaal wel heeeeel erg spannend met zo’n nieuw paard. Ik moet echt mijn best doen om mezelf tot ontspanning te brengen. Adem innnnnnnn, adem uit……, aarden….

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.