taotepaard.nl

Tao te paard

   Aug 17

Les van Anouk

Vandaag is Anouk geweest om Les te geven. We hebben eerst een 50 minuten met Ilse gewerkt. Beginnend aan de hand, waarbij het belangrijkste was om de voorkant en achterkant weer te connecten.

De onderhals moet los, wel LVO maar niet op de voorkant of binnenkant vallen. Dus steeds voelen of het binnenachterbeen er voldoende onder komt door nageeflijkheid te testen op de binnenteugel. Is ze dat niet, dan is het been er niet voldoende onder, of loopt het weg aan de buiten of binnenkant. De neus moet wat meer richting borst (niet helemaal uitgestoken). Heel veel kleine ophoudingen en weer zelf laten doen, zodra het goed gaat. Het tempo mag eerst nog langzaam.

In het van hand veranderen ook steeds de connectie en losheid onderhouden.

In rijden hetzelfde. Daarbij erg opletten dat ik het binnenbeen lang heb. Rechtsom gaat lastiger en loopt ze vaak wat travermatig. Dan moet ik mijn buitenschouder goed naar voren draaien en met beide teugels haar voorhand wat mee naar binnen nemen. Steeds op de binnenteugel nageeflijkheid testen. Het moet los en gedragen aanvoelen (geen ploffen).

Na Ilse was Banita aan de beurt. De eerste paar rondjes linksom en rechtsom gingen prima, maar daarna begon ze weer vreselijk te zeuren en vooral rechtsom. Bij Banita is het zaak om steeds duidelijk te zijn in wat er gevraagd wordt en dan bij een kleine poging al te belonen met een release, relax, reward. Nooit stoppen als ze vervelend doet, maar door vragen om haar best te doen en dan te belonen als er 2 of 3 stappen rust is. Bij Banita ook proberen de connectie te krijgen, dus neus wat meer bij de borst houden, iets meer bovenlijn aanspannen. Hulpen heel klein houden. Bij stilstand mag dit ook. Het hoofd in een iets hogere houding en iets meer naar de borst. Niet heel lange houding.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.