taotepaard.nl

Tao te paard

   May 18

De wei te lijf

Onze oude maai machine was al tijden kapot en om het dure mulch gazonmaaiertje voor het groffe werk te gebruiken is wel wat zonde. Aan de sloot kant zijn de paarden begonnen met gras eten nadat het eindelijk veilig was (temperaturen/zon ivm fructaan). Het gras in het voorste stuk is echter enorm gegroeid en te hoog. De paarden zullen het zo alleen vertrappen. Om daar met de bosmaaier doorheen te gaan was wel wat al te veel gevraagd, dus ik had internet onderzoek gedaan en we waren bij zitmaaiers wezen kijken. Uiteindelijk alle voors en tegens afgewogen en besloten om de nieuwe ruwterreinmaaier van Husqvarna aan te schaffen. Hij was niet op voorraad bij Johan Hoen in Gorredijk, maar ze konden hem wel bestellen voor een schappelijke prijs. En het gras groeide maar door….

Vandaag was hij er! Het gras bleek zelfs te hoog voor deze maaier, dus op hoogste stand en achterover gekiept er eerst over en dan terug en opnieuw en dan op zijn wielen. Hij doet het prima, gezien wat hij voor zijn kiezen kreeg, maar er past niet veel in een tank, wat betekent dat je ongeveer een uur kunt maaien. Dan ben je het overigens ook wel zat. Dan doen je handen knap zeer. Er moeten handvaten bij komen (die staan ook op alle plaatjes op t internet).

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.