taotepaard.nl

Tao te paard

   Jul 19

Al weer 2 jaar geleden

Haast niet te geloven, dat ik al 2 jaar niets meer met het blog heb gedaan. In de tussentijd komt Steven met regelmaat Banita rijden (waarschijnlijk ook al weer 2 jaar), heb ik een periode naar tevredenheid bij Faber les gereden, en is Banita vorig jaar ook bij Faber geweest om een aantal weken intensief recht gericht te worden. In die periode ben ik ook van Ilse gevallen door eigen domme toedoen en heb daarna een tijd met een hersenschudding en vervolgens burn-out niet kunnen rijden.

Dit jaar ben ik weer begonnen te rijden, zowel op Banita als Ilse. Banita is echter op het moment niet rad, zo te zien aan beide voorbenen. Op 5 juli is de dierenarts geweest en we hebben haar sindsdien iedere dag een spuit vol Metacam gegeven, waar ze op een gegeven moment al met smart op stond te wachten zo lekker vond ze het. Het is nu op. Vrijdag heb ik haar aan de hand gestapt, maar ik vond haar nog niet heel super. De paarden staan sindsdien apart, zodat Ilse Banita niet kan opdrijven. Banita onder de bomen, zodat ze nergens bij gras kan en Ilse op het stuk naast de bak en naast de oprit.

De plannen om de oprit te vernieuwen, de border te verwijderen en het paardendomein iets te vergroten zijn concreet geworden en eind mei hebben we offertes aangevraagd voor de werkzaamheden bij 3 bedrijven. Er zijn 3 ook wezen kijken, maar van een offerte is helaas nog steeds geen sprake. Kennelijk hebben ze het smoor druk. Fijn voor hun, vervelend voor ons.

De Atec Highliner was inmiddels 13 jaar oud en opknappen ging te veel kosten, dus moesten we op zoek naar wat anders. Na 2e hands en nieuw bekeken te hebben, zijn we inmiddels in het bezit van een prachtige nieuwe Ifor Williams met vooruitlaadklep. Het plastic zit nog op de klep, de eerste rit wordt hooi halen komende donderdag. Banita gaat sinds ze weg te trainen is geweest niet meer op de trailer, maar dat gaat vast weer lukken na training met het er voor weer uit gaan. Maar dan moeten de voetjes eerst wel weer in orde.

2016-07-12 de nieuwe Ifor Williams trailer met vooruitlaad

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.