taotepaard.nl

Tao te paard

   Jun 09

Hippobosca equina

Sinds mijn berichtje vorige keer over de paardenluisvlieg heb ik Banita onder de staart behandeld met de Antivlieg roller van Grand National. Elke avond even over de ruggegraad, op de staart en onder de staart in de bilspleet. En het was sindsdien behoorlijk rustig.

GrandNationalKeepOffroller60mlTot ik ontdekte dat ze allemaal verhuisd waren naar de liezen en tepels. De eerste keer dat ik Banita daar met de roller deed nam ze het me niet in dank af. Ineens een krioel en gekriebel natuurlijk en misschien beet het ook wel als die beesten gebeten zouden hebben.

Maar na een paar keer ook in de liezen te rollen, is het daar ook rustig. Ik zie er zo nu en dan nog wel eentje bij haar, maar ze wordt lang zo erg niet meer geplaagd. Het is nu wel weer dazen tijd. Wat een krengen. Het wordt tijd om de dazenval weer van zolder te zoeken.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.