taotepaard.nl

Tao te paard

   Jun 02

Trainen met gezelschap

Terwijl Nobel in de bak stond ben ik de uitdaging aangegaan om met Banita te werken. Nobel was eerst wel even vervelend, maar vond al gauw eten belangrijker en kwam zich daarna alleen zo nu en dan even met de training bemoeien.

De kegeltjes geel en blauw stonden nog in een cirkel, dus ik ben met Banita ook eerst met grondwerk begonnen tussen de kegeltjes door. Eerst de volte in stap beide zijden om en daarna ook in draf. Wonderlijk hoe het werkt, want ze was nu wel in staat om beter van draf naar stap te komen en ook van stap naar halt, zonder al te ver door te stomen en de achterhand uit te zwaaien. Zelfs linksom.

Na deze volte wat werk aan de hand. Travers linksom om het rechterachterbeen in het dragen te trainen, schouder binnenwaarts rechtsom idem, en appuyeren en wijken. Ze was heel fijn in het werk. Oplettend en deed erg haar best. Zelfs bij de schouderbuiten die anders onder protest gaat.

Als afsluiter een beginnetje gemaakt met een wending om de achterhand in stap. Aangezien dit nieuw was kwam er wel wat meer animo voor protest, maar eigenlijk was ze al rond voor ze over haar tolerantie grens ging. Al met al heel tevreden.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.