taotepaard.nl

Tao te paard

   May 22

Plaaggeesten

De paardenluisvlieg is er ook weer en plaagt Banita. Ze zijn super snel en laten zich niet vangen. Banita is er erg rustig onder, maar als ik ze probeer te krijgen wordt ze daar gestresst en bang van, dus ik zoek een andere oplossing nog steeds. Ze zijn niet onder de indruk van dekens of vliegenmiddelen. Ook apart dat ze alleen Banita lekker vinden, want Ilse heeft ze nooit en Nobel bijna niet.

220px-Hippobosca_equinaIk heb het internet al weer afgespeurd, maar nog steeds niets kunnen vinden dan wat ik zelf ook al had geprobeerd: vaseline onder de staart en tussen de benen. Teatree olie en lavendel olie wordt ook genoemd, dus dat zouden we ook nog kunnen proberen en verder Dettol gemengd met azijn en water (25/25/50%).

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.