taotepaard.nl

Tao te paard

   Jun 01

Tweedehands zadel Premiere

103114Ik heb vrijdag een 2e hands zadel 17,5 inch 31 boommaat bij Divoza meegenomen wat niet onaardig leek. Ik kende het merk niet: Premiere, maar dit blijkt de goedkopere lijn van BR te zijn. Het type Cerenova.

Vrijdagavond heb ik het even op Ilse gelegd en het ligt mooi achter de schouder, in balans met zwaartepunt in het midden, singelstoten, mooi naar voor op de goede plek en het leek redelijk evenredig te dragen over de lengte.

Zaterdag heb ik ermee getraind en Ilse was erg in de ren modus. Of dit door vliegen, het weer of het zadel kwam valt nog te bezien. Het bleef wel stabiel liggen en ik kon er mooi in balans op zitten met afgehangen benen, maar het is wel hard en je komt op de voorkant terecht. Beetje au.

De training afgesloten met aan de hand iets piaff matigs te vragen en ik zie nog steeds vooruitgang. Het is oppassen met de stuw, maar ze tilt de voeten al mooi om en om op. Dit behouden en vervolgens iets meer actie proberen te kweken. Is het mijn verbeelding, of begint ze meer kontspieren te kweken?

Het zadel bleef mooi achter de schouder liggen. Gezien de zweetplekken is de meeste druk echter op de voorste helft, niet zoveel op het midden en achter voornamelijk op de buitenste rand van het kussen, dus is hij achter niet rond genoeg. Ik vraag me ook af of de kamer wel ruim genoeg is. Al met al is het de vraag of dit met nieuw opvullen geschikt gemaakt kan worden.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.