taotepaard.nl

Tao te paard

   May 19

Ilse weer met eigen zadel

Ik heb Ilse weer met eigen zadel getraind en ik moet zeggen, voor mij was het een stuk makkelijker om in balans te zitten en juiste hulpen te geven.

Ilse had veel minder de neiging om de rug weg te drukken, zoals ze deed met de twee leenzadels. Dat zou betekenen dat die op de rugband drukten? Helaas heb ik de kamers niet gemeten, was wel interessant geweest.

In ieder geval luisterde ze nu ook veel beter op het terug nemen met de zit en bleef niet door denderen. Wel fijn gereden.

Valt me wel op dat het linksom een hele uitdaging is om haar in de juiste buiging te krijgen zonder het met de teugels op te lossen.

Ik had nu een volte staan met een paar tonnen en de opstapkruk, maar ik wil echt even gele en blauwe pionnetjes neerzetten volgende keer om nog meer de teugels te kunnen loslaten en echt vanuit zit de buiging weer op te lossen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.