taotepaard.nl

Tao te paard

   May 19

Met nieuwe ogen naar mijn zadels kijken

Met alle nieuwe inzichten mijn Hulsebos weer op Ilse gelegd en gekeken in hoeverre dit eventueel bruikbaar zou zijn.

Voor mij zit het redelijk goed. De zitting is te smal, maar aangezien ik er altijd een seatsaver op heb, kan ik er normaal op zitten. De twist is ook mooi smal en daardoor kan ik mijn been makkelijk laten afhangen. Zit ik in het centrum? Dan zou ik mezelf op de foto moeten laten zetten.

Voor Ilse echter niet. Als ik het achter de schouder leg, dan liggen de singels meer dan een handbreedte achter de singelgroeve. Het zadel zal dus automatisch altijd naar voren getrokken worden. Ik heb geprobeerd met singelstoten kruislings, maar had waarschijnlijk het zadel op dat moment al te ver naar voren liggen, dus deze keer hielp dat niet.

Als ik mijn hand er onderdoor haal, dan is er voor en achter wat meer druk dan in het midden, maar dat zou eventueel nog opgelost kunnen worden door de vulling wat te wijzigen. De schoudervrijheid is een ander geval. Ik vraag mij af of dat valt op te lossen. Het lijkt haast wel of de maat van het zadel te klein is, ookal is Ilse als boommaat 31 gemeten en kom ik op 31 als ik het zadel meet.

De Albion zou ruim breed genoeg moeten zijn. Dat is een boommaat 34, maar dat zadel draagt alleen op de rand van het kussen naast de kamer, waardoor de druk vlak naast de ruggegraad veel te hoog wordt. Van de Albion heeft ze al lang aangegeven dat ze er niet blij mee is.

Ik vraag me af of ik de Albion niet dusdanig kan op laten vullen dat hij over het hele kussen gaat dragen, maar dan zou het waarschijnlijk nog te groot zijn door de boommaat?

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.