taotepaard.nl

Tao te paard

   May 04

Huiswerk en zadel verder testen

Omdat we 5 mei savonds gelijk na werk naar het bevrijdingsfestival wilden en er dan van trainen niets meer kwam, heb ik Ilse ook gelijk maar getraind.

Ook met Ilse even begonnen om de tonnetjes en daarna wat werk aan de hand. Al snel er op, om het zadel voldoende test uurtjes te geven en met het huiswerk aan de slag te gaan. Ik was vergeten pionnetjes uit te zetten, dus de tonnen en opstapkruk maar wat gebruikt.

Aan de lijn en aan de hand was ze al voldoende opgewarmd, dus ben ik gelijk begonnen met het gedragen draven en het oefenen van het terugnemen op de zit. Ik moet toch wat preciezer hierin worden, want als ze even de kans krijgt om wat door te drammen door de hulpen heen, heb je het daarna als ruiter lastig.

Het ging nu minder dan tijdens de les, maar dat kan ook komen omdat ik zonder het parcours dan toch weer te veel aan de teugels ga zitten. Of vaker van hand veranderen ivm eventuele verzuring?

Gelukkig komen er nog vele trainingen, dus ik zal het vast wel weer oppikken hoe het wel moet.

Het wegrijden in ruimere draf ging wel heel goed, waarbij ze niet te veel op de voorhand viel. Ook de afsluiting met het toucheren van de achterbenen ging weer super.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.