taotepaard.nl

Tao te paard

   May 02

Zadelconsult

Banita werd gemeten op boommaat 28 met hoge schoft. Voor Banita hebben we alle 3 de bestaande zadels bekeken en de conclusie was dat de KN nog het beste bij haar maat past (29). Ik zou er mee kunnen beginnen met een wollen dekje er onder, maar zou dan waarschijnlijk toch wel snel iets anders moeten. De Albion was volgens hem een 31 en de Hulsebos nog ruimer.

Ilse werd gemeten op boommaat 31 a 32. Ik heb een Zaldi Schooler geprobeerd, maar de kussens liepen naar achter toe te dicht bijelkaar om voldoende ruimte voor de ruggengraat te laten en ik werd zowel linksom als rechtsom wat naar links geworpen.

Hij had ook een Deuber de Luxe bij zich waar de boom traploos op maat te maken viel. Ik vond het een mooi zadel. Het rijden viel me echter nog niet mee, gezien ik het moeilijk vond mijn balans er in te vinden. Toch heb ik deze een week op test genomen.

‘s Middags bij Natalie het zadel gelijk voor de les gebruikt en Natalie heeft het ook uitgeprobeerd. Het viel haar op dat het dieptepunt van het zadel nogal achterin ligt. Ook de beugelophanging is dusdanig dat je voet net wat naar voren schiet bij het lichtrijden, waardoor je ook nog eens wat achterover kiepert in een soort stoelzit. Als je er wat langer/intensiever mee rijdt, dan krijg je overigens ook last van de rand van de zitting aan beide zijdes.

Ik heb ook Natalie haar Epona even mogen uitproberen. Dat zit heerlijk, maar daar kun je dan weer niet in lichtrijden en Ilse is nog niet zover in de opleiding dat ze ten allentijde in de draf kan dragen, zeker niet in het verruimen.

Een echte oplossing is er dus nog niet en de zoektocht gaat verder.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.