taotepaard.nl

Tao te paard

   Apr 30

Zadelzoektocht

Omdat Ilse de KN al lang niet meer past en de Albion ook al misschien 2 jaar niet meer past, gebruikte ik de Hulsebos  van Tiemen in aangepaste vorm. Dit zit haar echter niet fantastisch.

Het zadel schuift al heel snel naar voren en komt dan op de schouder te liggen. In beweging raakt haar schouder dan steeds het zadel.

Bareback is leuk, zit lekker en best wel stevig, maar als ze schrikt en wegspringt, is het toch wel gevaarlijk. Dan blijf ik niet zo heel goed zitten. Bovendien kun je niet altijd de bbp rijden, gezien dit de druk niet voldoende over de rug verdeeld.

Ik heb de laatste tijd wat rondgekeken. Heb iemand met een Deuber gezien en inmiddels ook een Zaldi Schooler. De eigenaar van die Zaldi had hem bij Trekking Saddles vandaan, dus ik heb een afspraak gemaakt voor vrijdag, om te zien of mijn zadels nog te pas gemaakt kunnen worden en om te kijken of een Spaanse stijl zadel eventueel een oplossing kan zijn (mijns inziens een kruising tussen zadel en Christ bbp en misschien the best of both worlds?).

Deuber Barock Ultraflex boom Deuber Star trekk Espaniola boomloos Zaldi Schooler

Bovenlinks de Deuber Barock met Ultraflex boom, daarnaast de Deuber Star trekk Espaniol boomloos en daaronder de Zaldi Schooler met boom.

Met name de Deuber Barock vind ik prachtig om te zien, maar ik heb een tweedehands gezien, en dan blijkt het blad erg te tonen (je been staat er in en de stijgbeugelophang staat in het leer. De Start Trekk toont misschien wat groot en hoe goed is het boomloos systeem van dit zadel. De Zaldi Schooler wordt bokproof genoemd, wat misschien met Banita straks weer wat extra zekerheid geeft. Vrijdag eerst maar eens even in t echt alles bekijken en proberen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.