taotepaard.nl

Tao te paard

   Apr 29

Banita weer met zadel

Banita weer met zadel op getraind. Het zadelen bleef ze nu keurig stilstaan in tegenstelling tot vorige keer. Ze blijft geen fan van het singelen, ookal kroedel ik haar eerst op de singel plek.

Ze was weer wat gespannen, dus eerst gelongeerd rond de tonnen, zodat ze moet opletten en wat ontspant. Helaas kwam ze niet in balans, dus leek het me verstandig eerst aan de hand te werken aan balans.

Aan de hand ook weer even het übertreten en schouderbuitenwaarts opgepakt. Kort, om zo weinig mogelijk spanning op te bouwen. Ze blijft dit erg moeilijk vinden en protesteerd dan ook met schijnhappen of hoofdschudden. De uitdaging is om met zo weinig mogelijk druk de juiste kwaliteit beweging krijgen (juiste tempo en houding waarbij de beweging netjes door het lichaam komt) en dan net zoveel stapjes te vragen dat ze nog niet in de stress raakt. Dat is de ene dag meer dan de andere dag.

Afgesloten aan de longe en daar had ze al mooie stukjes in draf waar ze de hals al heel goed liet zakken en in buiging kwam. Rechtsom gaat beter als linksom. Dat is ook duidelijk te zien als je overgangen vraagt. Dat gaat rechtsom direct en recht en linksom duurt het nogal voor ze stilstaat en draait de achterhand weg. Nog duidelijk een teken van scheefheid.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.