taotepaard.nl

Tao te paard

   Apr 14

Ilse rijden met bbp

Begonnen met werk aan de hand, in de zijgangen. Het übertreden aan 1 teugel valt erg tegen, omdat ze dan de hals omflapt en over de buitenschouder wegloopt. Ik heb echt de buitenteugel nodig om een übertreden te krijgen.

Daarna er op en in stap de zijgangen. Als ik weer wat meer zijgangen gebruik en afwissel, wordt ze weer zoekende en wiebelt alle kanten uit. Ik kon merken dat ik de bbp al lang niet meer had gebruikt, want ze reageerde overal op en begreep niet altijd wat de bedoeling was. Mijn zithulpen en eigen balans lieten dus wat te wensen over, dus hield ik de draf zo dat ik zelf goed in balans kon blijven. Dat gaat het beste als ik het binnen of buiten achterbeen er goed onder heb in traver of sbw. Galop dus maar even overgeslagen. Daar was ik niet heldhaftig genoeg voor.

Afsluitend weer even in stilstand de achterbenen gevraagd en er kwam dusdanig snel en goed reactie dat ik haar eigenlijk gelijk beloond heb door de training te beeindigen en haar rust te geven met lekker wat hooi.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.