taotepaard.nl

Tao te paard

   Apr 13

Training Ilse

Ilse eerst even aan de longe om te observeren hoe het met de scheefheid gesteld is. Ze komt duidelijk naar binnen vallen linksom en rechtsom loopt ze eigenlijk wel mooi, valt niet echt naar buiten. Met de laatste les van Natalie in het achterhoofd even gewerkt rechtsom naar tegelijk buiging en hals laten zakken en dat ging al veel beter. Linksom moet de buik aan de kant om het achterbeen ruimte te geven, zodat ze niet op de schouder valt.

Onder het zadel übertreden beide kanten om ging wel goed. Het duurt even voordat ze de heupen los gaat bewegen en ze begreep eerst het buitenbeen om halt te houden niet, maar dat was al snel duidelijk. Schouder buiten beide kanten om gaat ook wel goed. Ik heb beide oefeningen appuyeren naar X en wijken terug naar hoefslag en wijken naar X en appuyeren naar hoefslag op beide handen gedaan en daar zitten maar kleine verschillen in. Ook de wending om de achterhand weer eens opgepakt en hierbij gelet op mijn eigen concentratie op het binnen achterbeen.

In draf op de volte de buitenstelling afgewisseld met de renvers en de sbw met de travers. Bij de wisselingen raakt ze het achterbeen nog wat kwijt en komt het hoofd ter balans even omhoog, waardoor de rug zakt. Ook een beetje naar ubertreden in draf gewerkt, maar dat is wel vrij pittig. Ik moet dan veel aan de teugels zitten om haar niet te veel te laten weglopen.

In galopje op de volte gewerkt aan een meer krachtige sprong waardoor ze minder duikt. Dit is nog zwaar.

Bij mezelf de aandacht naar het zo weinig mogelijk en zo kort mogelijk aan de teugels zitten, bovenlijf stil en onderlijf soepel. Zelf op de goede plek zitten en concentreren dat ik het bovenlijf de goede kant uit draai.

Daarna nog aan de hand in stilstand met toucheren de achterbenen reactie gevraagd. Met een brokje beloning is het begrip er al gauw. Linksachter wordt wat fanatieker opgetild dan rechtsachter. Aandachtspuntje.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.