taotepaard.nl

Tao te paard

   Sep 13

September morgen

Het is haast niet te geloven dat ik al bijna een jaar niets meer op dit blog heb gezet. Het is al weer September. De over het algemeen milde winter, droge lente en mooie zomer zijn voorbij. Het track is veel droger gebleven dan vorig jaar. Af en toe na hoosbuien een paar dagen smots, maar dat was het dan ook wel.

We hebben net een hele plens water gehad, dus het track is nu wel wat sompig. Ik ben benieuwd wat de herfst en winter gaan brengen.

September morning

Heb sinds vorig jaar zomer door de overgang niet veel energie gehad voor de paarden helaas en er is dus niet veel getraind. Het is even goed gegaan, maar het is al weer in de hobbel. Toch probeer ik in ieder geval beide paarden minimaal 1 of 2 keer eventjes te trainen.

Banita is een aantal weken niet rad geweest in Augustus en zat daardoor ook wat ruiger in het haar.  De dierenarts kon eigenlijk niet vinden wat er was, maar dat ze niet lekker liep was duidelijk. Ze mocht wel rond blijven stappen gelukkig, want op stal staat ze liever niet.

Ik heb haar inmiddels al weer 3 keer getraind en het ziet er heel goed uit en de appeltjes glimmen nu weer op haar vel.

2013-09-13 Banita aan het ochtend hooiZe is lang echt een kindje geweest, maar begint nu echt een wat volwassenere uitstraling te krijgen (net op deze foto dan weer niet haha).

Ilse loopt nog steeds in haar eczeem deken. We hebben een pour on geprobeerd waar anderen goede resultaten mee hadden, maar helaas helpt het niet. Ze schuurt nog haar velletje kaal, waar de deken het niet bedekt.

Nobel staat standaard achter de bak en maait het achterste pad om de beurt begint hij van links en van rechts en tussendoor onderhoudt hij de bak (doet ie niet zo heel goed trouwens, want het is nogal een kieskeurig manneke).

Banita komt niet veel onder het zadel. Ik zit er alleen op als Marjan hier is om les te geven. We werken aan de hand en longeren en daarbij is ook het werk in de lange lijnen gekomen. Dit laatste vindt ze volgens mij het leukst.

Met Ilse zijn we nu bezig om de gewrichten in de achterhand soepeler te krijgen. Alle oefeningen hadden er voor moeten zorgen dat ze de gewrichten ging buigen, maar nog steeds houdt ze de achterbenen stijf.

We doen nu oefeningen richting een soort van school halt en proberen er zo veel mogelijk energie in te krijgen zonder dat we veel voorwaarts gaan. Dit zal nog wel even tijd nodig hebben voordat er echt wat resultaat geboekt wordt, maar onder het zadel blijft ze nu echt wel beter op de achterhand en ze is ook veel energieker in het werk.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.