taotepaard.nl

Tao te paard

   May 14

Banita veel spanning en Ilse te ontspannen

Beide paarden weer getraind vandaag. Waar Banita nogal wat spanning opbouwde en weerbarstig werd, was Ilse gewoonweg lui en niet van plan haar best te doen.

Bij Banita lukte het me niet echt om het op te lossen en echte ontspanning te krijgen, maar op zich kreeg ik wel het een en ander van haar gedaan. Soms heeft ze dit soort buien en dan moet je maar genoegen nemen met een beetje minder. Ze werd al gauw nogal stuwerig en werd dan pissig dat ik haar steeds weer vroeg in balans te komen. Het lukte haar niet goed. Ik heb tussendoor ook even het voorruit achteruit gedaan, zodat ze wel mij als leider bleef zien, want ze kan soms ook zo helemaal uitschakelen en dan kun je er niets mee.

Dat viel nu wel mee. Tussendoor wat strubbelingen, maar toch ook steeds weer goede pogingen.

Bij Ilse ben ik weer vrij snel over gegaan in draf aan de hand om toch wat activiteit te krijgen. Ik vind er niks aan als je zo moet vragen om energie. Dat hielp wel weer, maar ik vond haar erg op de binnen schouder hangen, dus moest ik haar steeds weer terug duwen en dat vond ze ook weer vervelend. Het valt niet mee om Ilse in balans in voorwaarts neerwaarts en buiging te krijgen en daar de activiteit bij te houden. Ze wordt dan echt traag. In wat meer oprichting is ze veel actiever, maar ja, we moeten aan beide kanten sleutelen.

Wat wel heel erg goed ging was de wending om de achterhand vanuit een appuyement. Dat deed ze al veel meer zelf zonder al te veel hulp van mijn kant.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.