taotepaard.nl

Tao te paard

   May 13

Pad slepen en trekker peg

Het is vrij fris en nogal afwisselend weer vergeleken met vorige jaren. Zaten we toen al lang en breed te barbecuen, nu wisselen de zonneschijn en de buitjes elkaar af en blijft de temperatuur wat schommelen tussen de 10 en de 15 overdag.

Banita loopt nog steeds met een licht winterdekje en heeft een prachtig zomervel. Ilse heeft haar exceem deken en een regendekje erover en is ook van vacht gewisseld. Nobel loopt uiteraard puur natuur, maar die is nog steeds niet geheel gewisseld, alleen de hals is zomer de rest nog enigszins winterig.

De buien zijn gelukkig niet lang en niet hevig, dus het pad is grotendeels best aardig. Tijd om de boel te slepen dus. Op 3 plekken staat er een plas. De standaard plek, de plek waar de greppel doorloopt en op een hoek waar ze de boel enorm hebben uitgesleten bij het gebruiken van het pad als racebaan. De eerste twee zitten in het stuk waar ze toch niet komen op het moment. De andere is op weg naar de wei waar ze savonds hun feestje houden.

Alles viel redelijk te slepen, dus ziet er weer heel netjes uit, maar halverwege liet de trekker het afweten en was niet meer te starten. Met Marcel als contragewicht in het touw er voor en ik al duwende erachter hebben we hem van zijn plek weten te krijgen. Pfff wat is dat zwaar als ook de sleep meegesleept moet worden. Die wilde ook niet meer omhoog. We kregen het niet voorelkaar om hem met mankracht de bult op te krijgen voor de uitgang.

Na een uur aan de lader wilde hij gelukkig weer starten en hebben we hem uit het paddock paradise weten te krijgen. Die moet maar eens even nagekeken. Met de hand heb ik het laatste nog even met hark gedaan en ik heb geprobeerd de plas op de hoek te dempen, maar er is simpelweg niet genoeg grond, dan zou ik elders weer een plas gaan veroorzaken.

Misschien moeten we maar eens een loonbedrijf er bij halen om wat verbeteringen aan te brengen. Zeker als we weer zo’n zomer gaan krijgen als vorig jaar :S

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.