taotepaard.nl

Tao te paard

   May 03

Eerste les na lange tijd met Banita

Na lange tijd alleen geoefend te hebben eindelijk weer les met Banita van Marjan. Gelukkig voelde ik me wat beter dan dinsdag, dus besloot ik het door te laten gaan. Bovendien komt Marjan hier en hoefde ik niet te rijden, dus ik dacht het wel te kunnen trekken.

Vorig jaar waren we gestopt, aangezien ik op een stuk bij Banita was aanbeland wat naar mijn gevoel wel een tijd zou duren en elke week les op het zelfde stuk is ook een beetje zonde van tijd en geld. Naar mijn gevoel waren we wel opgeschoten, maar het was toch best spannend om na zo’n tijd weer eens onder ogen van een instructeur te komen. Ik was erg benieuwd of ik op de goede weg was, want ik had ook geen filmpjes en je kunt naast je paard niet alles zo goed zien als van een afstand.

Ik heb alles eerst laten zien, zodat Marjan even kon observeren. Ze heeft ook een filmpje daarvan gemaakt.

Marjan kon duidelijk zien dat er al een hoop veranderd was. Qua spier opbouw ging het over de rug volgens haar goed, maar de bovenhals spier viel nog wat tegen en moet nog wat meer komen.

In het werk was ik toch wel iets vergeten. Het kuiltje in de hals! Banita kan nogal wat frunniken naar mijn hand toe. Beetje vervelend gedrag vond ik dat, maar wat ik niet in de gaten had, was dat ze het zichzelf er ook wat makkelijker mee maakt. Was duidelijk te merken. Met het hoofd er meer voor, heeft ze minder balans en krijgen we dus weer wat meer stuw.

We zijn dus aan het werk gegaan met het hoofd er weer meer voor te zetten en meer neerwaarts te vragen, zodat het kuiltje weer in de hals verschijnt. Duidelijke graadmeter die ik even kwijt was geraakt. Bedankt Marjan šŸ˜€

Aandachtspunten voor de komende tijd

Linksom:

  • hoofd rechter er voor en laag (kuiltje)
  • buiten voorbeen meer de volte op laten treden, ipv naar buiten.
  • Evt. volte wat minder klein, afwisselen, maar niet vergroten door te wijken, eerst dat voorbeen in de juiste richting

Rechtsom:

  • hoofd rechter er voor en lager
  • travers afwisselen met (evt schijn) schoudervoor, zodat binnen achterbeen in de travers ook beter onder komt
  • travers minder de achterhand naar binnen om de kwaliteit te verbeteren

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.