taotepaard.nl

Tao te paard

   Apr 29

Veel regen, enge vogels en een nieuwe indeling

Zo wat hebben we de afgelopen dagen een hoop regen gehad! Het pad is aardig blubber nu. Balen. Ik had de ring dus maar weer afgezet.

We hebben echter een probleem. De paarden durven niet meer onder de bomen te schuilen en te eten. Ze hebben al 2 dagen verschrikkelijk slecht gegeten. Er nestelen een aantal vogels in de bomen en zodra de paarden komen, schrikken de vogels op en flapperen plots de bomen uit. De paarden schrikken van het plotse geflapper en zien de vogeltjes niet, aangezien die aan de andere kant van de bomen weg vliegen.

De paarden zijn er dus van overtuigd, dat zodra ze daar heen gaan om te eten, ze straf krijgen doormiddel van plots geflapper. Levensbedreigend natuurlijk!

Ilse kan wel wat minder hebben, die is stevig genoeg, maar Banita die heeft niet zoveel extra, dus flink balen! Vanmorgen heb ik dan ook de boel maar weer eens omgezet. Onder de bomen heb ik het grootste gedeelte nu afgezet en Nobel loopt daar. Voor de paarden heb ik het stuk open gezet waar Nobel liep, maar die kunnen nog wel schuilen onder een stuk bomen als het moet. Ze zijn nu natuurlijk ook niet meer bang, want stoere Nobel staat bij het geflapper.

Wat was de hele familie happy. Nobel met zijn nieuwe stuk om te ontdekken en de paarden precies van het zelfde. Nu maar weer afwachten hoe dit zich ontwikkeld. Ik heb de wei ook opgeschoven, zodat ze vanavond weer een nieuw stuk hebben. Ze hebben het derde stuk vanaf huis nu ook wel aardig gemaaid. Nobel gaat vanaf vanavond even een paar daagjes bakonderhoud plegen.

Vanaf morgen zal het mooi weer zijn, dus hopelijk droogt de boel weer snel op en kunnen we het pad weer open zetten.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.